Heb je er al eens aan gedacht om een e-mail dubbel te versturen? Als je het slim aanpakt, kan je het open ratio behoorlijk de hoogte injagen.
Er hangt veel af van de onderwerpregel. Als hij niet pakkend genoeg is, of hij geraakt gewoon niet door de spamfilters, dan zal het open ratio niet veel soeps zijn. Met een verkeerde onderwerpregel kunnen de inspanningen voor een goed opgebouwde e-mail mét waardevolle content op niets uitdraaien.
Impuls
Laat het daar dan ook niet bij. Uit een casestudie van een Amerikaanse non-profitorganisatie, die geld wou ophalen voor een ziekenhuis, blijkt dat het versturen van een tweede e-mail met dezelfde inhoud, maar een andere onderwerpregel, een impuls gaf aan de donaties.
Test
Belangrijk hierbij is dat je de resultaten van de e-mailcampagne goed opvolgt. Een zelfrespecterend e-mailmarketingplatform bezorgt je na de campagne een rapport van het aantal geopende e-mails. Is dat cijfer ondermaats? Stuur dan een tweede e-mail, waarin je een nieuwe onderwerpregel test naar de contacten die de eerste niet hebben geopend.
Timing
Het kan geen kwaad om twee keer dezelfde content versturen, omdat de ontvangers de eerste e-mail toch niet hebben gezien. Verlies hierbij de timing niet uit het oog. Het is aangeraden om enige tijd tussen de twee e-mails te laten. De Amerikaanse non-profitorganisatie koos voor een tijdspanne van twaalf dagen.
Respect
Het is belangrijk dat je je contacten respecteert. Zijn er een aantal contacten al ingegaan op je aanbod, sla hen dan over in de tweede mailing. In Flexmail kan je gemakkelijk vanuit het rapport een nieuwe campagne starten naar de mensen die nog niet op je aanbod zijn ingegaan. Zo creëer je een nieuwe kans bij de contacten die je mail nog niet gezien hadden, of bij wie je eerste onderwerpregel nog geen schot in de roos was.