‘Fijne Feestdagen en een Gelukkig Nieuwjaar’ is momenteel het meest gebruikte onderwerp bij e-mailberichten die in de inbox binnenstromen. Niet alleen bedrijven, maar ook particulieren hebben zich op deze trend gestort.
Groei
Volgens de CEO van cybercartes.com telt de Belgische markt van digitale wensen verzenders ongeveer 1,5 miljoen gebruikers. Het aantal bedrijven en particulieren die hun wensen enkel nog digitaal versturen is, volgens onze zegsman, in minder dan een jaar gestegen van 9 procent tot 23 procent. Vooral het snel en efficiënt personaliseren van de nieuwjaarswensen blijkt in de smaak te vallen van de nieuwe gebruikers.
Differentiëren
Dat personaliseren is natuurlijk één van de sterke punten van e-mail marketing. De boodschap kan aangevuld worden met de naam van de geadresseerde. En je zou zelfs nog een stapje verder kunnen gaan. Heeft u er al aan gedacht om de achtergrond van je bericht te differentiëren in functie van de door de klant aangekochte producten?
Multi-media
Maar ook de krachtige multimedia hebben hun plek verworven in de digitale kerstwensen die per e-mail op de prospecten afgevuurd worden. Begeleidende muziek, een promotioneel filmpje tot zelfs een mp3 waar de verzender met zijn eigen stem luidop de geadresseerde toespreekt… het gevaar van al deze toeters en bellen is natuurlijk dat de ontvanger van de wensen de e-mailberichten met gelukkig nieuwjaar in de onderwerpregel al snel als spam gaat behandelen.
Spam, spam, …
Want wat had u anders verwacht? De hoeveelheid spam rondom de feestdagen is namelijk ook op een recordhoogte. Valse e-cards en gemanipuleerde e-cardwebsites schuiven naadloos tussen de echte wensen. Een onoplettende lezer zou zo zonder het te weten een virus of een Trojaans paard binnenhalen. En dan laten de we mogelijkheid van een botnet die even je pc overneemt buiten beschouwing. Deze misbruikers zouden natuurlijk het groeiende succes van de e-mail als wenskaart behoorlijk kunnen afknotten.
Origineel
Niets is zo vervelend als je één van je relaties aanspreekt over de originaliteit van je bericht, terwijl de ontvanger deze nooit gezien heeft. Omdat de spamfilter iets te hard haar best heeft gedaan of omdat hij zelf korte metten heeft gemaakt met de toevloed aan e-mail berichten die hij na een weekje vakantie op kantoor in de inbox vond. Misschien moet je wat origineler uit de hoek komen met je onderwerpregel om dit fenomeen te voorkomen? Wij hebben in de titel alvast ons best gedaan.