Al te vaak krijg je e-mailmarketing berichten waar alle toeters en bellen uit de kast getrokken worden. Maar het is dan nog niet duidelijk wat er precies van de lezer verwacht wordt.
Er wordt enorm veel tijd gestoken in het ontwerpen van e-mailberichten die uitnodigen tot lezen. De lezer krijgt vervolgens zin om in actie te schieten, maar dan is het opeens niet meer duidelijk wat er van hem verwacht wordt. Creëer daarom een duidelijke oproep tot actie in je nieuwsbrieven.
Logische plaats
Zorg ervoor dat de link waar de lezer op moet klikken op een logische plaats staat. Als je contact je nieuwsbrief tot op het einde gelezen heeft en wil ingaan op je aanbod gaat hij echt niet verder kijken dan zijn neus lang is. De link om op te klikken moet daarom op het einde van je tekst staan. Zorg er ook voor dat je de link een duidelijk zichtbare status meegeeft. Een oproep tot actie moet zeker niet er uitzien als de rest van de tekst.
Helder zijn
Zet er maar een opvallend kleurtje onder. En vertel tegelijk ook even welke actie je onderneemt. “Klik hier” vertelt niet meer dan dat je de wereld verder kan gaan verkennen. “Lees verder” of “Bestel hier” zijn al veel duidelijker boodschappen. Heldere communicatie laat je contact sneller reageren. Want weet, zulke beslissingen gebeuren in een seconde. Laat je contact niet fracties van die seconde verspillen bij het nadenken over de te klikken link.
Informeer in je klik
Dus kies eerder voor “Klik hier voor een korting van 20% op je volgende citytrip” Zo is niet alleen duidelijk dat er een actie ondernomen kan worden door je ontvanger van je e-mailbericht. Maar het is ook ineens duidelijk wat hij of zij kan verwachten. Een heldere boodschap geeft gerichte conversie. Wat ben je met een doorklikker die dadelijk weer afhaakt?
Wees sober
En tenslotte nog een laatste tip. We willen graag veel conversie. Op zich is daar niets verkeerd aan. Maar als je in een enkel e-mailbericht meerdere mogelijkheden tot actie steekt, dan vraag je om problemen. Vooreerst is het de lezer niet duidelijk waar precies zijn voordeel te halen is. Vervolgens klikt ie net op de minst relevante link. En ontgoocheld haakt je contact af, terwijl de perfect doorlink even verder in je e-mailbericht stond. Zonde toch!