De verwoording van je call-to-action en de locatie van de knop hebben een behoorlijke impact op het gedrag van de abonnee. In dit artikel ontdekt je nog twee peilers voor een doeltreffende call-to-action.
In de vorige blogpost hebben we het belang van een goede actieknop uiteengezet. Hoewel conversie de doelstelling van elke e-mailcampagne is en de klant daarvoor vaak op die bepaalde knop moet drukken, wordt de impact van de actieknop toch nog vaak onderschat. In dit artikel geven je nog enkele tips mee die het doorklikratio positief beïnvloeden.
Link of knop
Je zou er versteld van staan welke invloed de grafische vormgeving van de knop heeft op het doorklikratio. Door simpelweg een knop toe te voegen aan de call-to-action, in plaats van een link, schiet het cijfer meteen de hoogte in.
Zo verging het een technologiebedrijf, dat ondanks de voorkeur van de marketeers om een link toe te voegen, toch een andere weg insloeg. De actieknop leverde een stijging in het doorklikratio op van 67 procent.
Design
Kleur, vorm en grootte van de actieknop lijken op het eerste gezicht details, maar kunnen wel degelijk een invloed uitoefenen op het succes van je e-mailcampagne. Een algemene regel bestaat er niet, maar marketeers zijn het er unaniem over eens dat de actieknop mag opvallen. Maar maak hem ook niet te groot zodat hij op een banner lijkt. Zorg dus voor een wezenlijk verschil tussen de twee.
Ervaren marketeers zullen je vertellen dat het zeker de moeite waard is om te experimenteren met de actieknop. Een te bonte actieknop kan geen kwaad, maar geen aandacht besteden aan je call-to-action is uit den boze.