Promotionele marketing is geen sinecure. Dat bleek uit al de lijst van de meest voorkomende fouten in onze vorige blog. Het lijstje is nog niet helemaal af. Hoe zit het met jouw marketingskills? Test in het in deze blog.
In de vorige blogpost hebben we al vier frequente valkuilen van promotionele marketing opgesomd. In dit artikel ontdek je er nog vier. Vermeld zeker jouw score op onze Facebookpagina.
Enkel oog voor prijzen
Laat je niet enkel leiden door de prijs. Je promotioneel product is immers de ambassadeur van je bedrijf. Zorg dan ook voor een kwaliteitsvol en aantrekkelijk geschenk. Als je cadeau meteen stuk gaat bij het eerste gebruik, dan kan dat je heel wat imagoschade opleveren. Klanten geven er immers niet om dat je misschien met derden hebt samengewerkt en associëren het geschenk met de kwaliteit die jouw bedrijf traditioneel levert.
Té vrijgevig
Promotionele items worden ieder jaar leuker en origineler. Maar houd bij je keuze vooral je eigen doelgroep voor ogen. Het doel van de promotionele marketing is immers om klanten naar je winkel te lokken en de verkoopcijfers op te drijven. Laat daarom die spectaculaire cadeaus, die weinig tot niet relevant zijn voor je bedrijf, links liggen en kies voor een geschenk waar de link voor de hand ligt.
Inefficiënte communicatie
De contactgegevens die worden meegegeven met de promotionele geschenken is natuurlijk het belangrijkste voor het bedrijf. Meestal hebben de gadgets niet al te veel ruimte om er veel informatie op kwijt te kunnen. Opteer je voor het logo, adres, telefoonnummer of de slogan? Die keuze is afhankelijk van je doelstelling. Wil je vooral nieuwe klanten naar je website lokken, opteer dan voor het webadres. Is de doelstelling om mensen naar de fysieke winkel te krijgen? Dan is het postadres de meest vanzelfsprekende keuze.
De verkeerde partner
Op het internet vind je letterlijk duizenden websites terug die promotionele producten produceren en aanleveren. Om zeker te zijn dat je met een betrouwbare partner in zee gaat, kan je best een beetje research doen naar de reputatie van het bedrijf. Stel jezelf de volgende vragen: doet het bedrijf zijn eigen printwerk?, is er een kwaliteitscontrole/-label aan verbonden en kan je een ‘echte’ persoon aan de lijn krijgen als er iets misloopt bij de levering?
Ben jij geslaagd? Flexmail is benieuwd naar jouw best practices. Laat het ons weten op onze Facebookpagina.