Is jouw conversieratio niet wat het moet zijn? Dan stemt de boodschap van je e-mail misschien niet overeen met de vorm. Ontdek het in dit artikel.
In deze case heeft het advies van MarketingExperiments ervoor gezorgd dat het conversieratio met zestig procent de hoogte inging. Om die reden vonden we het wel eens nuttig om hierop in te zoomen.
Vragen
De mailing ging uit van een non-profitorganisatie met het doel om het conversieratio en de inkomsten uit donaties aan te moedigen. MarketingExperiments stelt zich meteen enkele vragen.
Titel
Zegt de titel ‘You can give hope’ genoeg? De lezer moet bij de eerste blik vastgeklampt worden. De huidige titel is te vaag. Als hij de organisatie niet kent, weet hij niet voor wat ze zich inzet en of hij het dus de moeite vindt om te doneren.
Droog
De grafiek aan de rechterkant geeft cijfermateriaal weer. Het is indrukwekkend dat 94 procent van het geld naar onderzoek gaat, maar de lezer weet nog steeds niet voor wat het onderzoek dient. Bovendien is cijfermateriaal erg sec. In deze e-mail is dat niet echt gepast. De non-profitorganisatie wil mensen warm maken om te doneren en kan daarom beter het gevoel aanspreken.
Mensen
De tekst in de e-mail gaat vooral over de onderzoekers en hun kwalificaties. Er wordt geen informatie gegeven over de mensen die geholpen worden met het onderzoek, terwijl net die informatie de interesse van de ontvanger wekt.
Na de aanpassingen zag de mailing er zo uit:
Gevoel
De titel is langer, maar de lezer weet meteen wat het opzet van de mailing is. Het is een duidelijke oproep tot actie en speelt tegelijkertijd op het gevoel in.
De afbeelding is sprekender dan een cijfer. Het is nagenoeg onmogelijk om mensen te bewegen met droog cijfermateriaal. Een menselijke verhaal raakt ons meer. Een getuigenis bij het donatieformulier versterkt dat effect.
Vandaag
Het bericht werd herschreven in de tegenwoordige tijd, dat om de donateurs de idee te geven dat elke donatie vandaag nog zijn impact heeft.