Nieuw contacten in je e-marketinglijsten, daar gaan we nog steeds voor. Alleen, hoe kan je al die potentiële contacten verleiden om in te schrijven?
Daarvoor moet je natuurlijk eerst zicht hebben over wat hen drijft. Diezelfde vraag had het Amerikaanse Blue Hornet ook. Daarom hebben ze begin dit jaar op wetenschappelijke wijze een grootscheepse enquête opgezet onder de consumenten. In één van de vragen werd gepeild naar de beweegredenen van de consumenten om hun e-mailadres ergens achter te laten.
De resultaten waren tegelijkertijd verrassend, maar toch ook te verwachten. Ruim 95 procent van de bevraagde consumenten gaven hun e-mailadres als ze overtuigd waren van een korting in de toekomst. Hun e-mailadres in ruil voor een kortingscoupon, dat leek hun een faire deal. Het is ook een economische deal. Op dergelijke wijze vergoed je het nieuwe contact voor de toestemming zijn of haar e-mailadres te gebruiken.
Op de tweede plaats met 56 procent staat de verwachting om extra productinformatie of extra service te krijgen. De voorliefde voor het merk – inspelen op de hype is de boodschap – staat eveneens op een gedeelde tweede plaats in de verantwoording. Deelnemen in een productonderzoek is nog steeds goed voor net geen 40 procent van de inschrijvingen op een e-marketing lijst. En zo kennen we de argumenten waar we in onze communicatie op moeten inspelen.
In het verleden hebben we in deze blog er al herhaaldelijk op gewezen dat het belangrijk is om de lezer duidelijkheid te geven wat hij in ruil krijgt voor zijn e-mailadres. Vandaag weten we wat hij het liefst wil. Het is eenvoudig om beiden aan elkaar te knopen. Aan jullie lezers om dit in praktijk te toetsen. Wij horen graag jullie ervaring!